In Nederland zijn er regels voor huiskatten waar eigenaren zich aan moeten houden. Binnenkort wordt het verplicht gesteld dat huiskatten gechipt en geregistreerd moeten worden. Dit betekent dat eigenaren van een huiskat verplicht zijn om hun kat te laten chippen en de gegevens van de kat te registreren bij een erkend registratiebureau.

De reden hiervoor is om de identiteit van de kat vast te stellen en te kunnen traceren wanneer de kat vermist raakt of bijvoorbeeld bij een ongeluk betrokken is. De chip bevat informatie over de kat, zoals de naam, geboortedatum en contactgegevens van de eigenaar. Dit maakt het voor dierenambulances, dierenartsen en andere instanties mogelijk om de kat terug te brengen naar de eigenaar.

Eigenaren die hun huiskat niet laten chippen en registreren, kunnen een boete krijgen. Het is dus belangrijk om je aan deze regel te houden en je verantwoordelijkheid te nemen als eigenaar van een huiskat.

Wat is chippen?

Chippen van katten is het implanteren van een microchip onder de huid van een kat. De chip bevat informatie zoals de naam van de kat, de naam van de eigenaar en contactgegevens. Dit maakt het mogelijk om de kat terug te vinden als hij vermist raakt. Het chippen van katten is een veilige en pijnloze procedure die vaak wordt uitgevoerd door ons als dierenarts. De chip wordt geplaatst met een speciaal injectie-apparaat dat de chip in de huid injecteert. Eenmaal geïmplanteerd, kan de chip worden gelezen met een speciaal apparaat, dat wordt gebruikt door dierenartsen, dierenasielen en dierenbeschermingsinstanties.

Wilt u meer weten over het chippen en registreren van uw kat? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie of het maken van een afspraak.