Openingstijden praktijk

De praktijk is iedere werkdag geopend van 8.30 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 18.00 uur.
Tijdens de middagpauze is de praktijk uitsluitend geopend voor spoedgevallen.

Spreekuur

Iedere werkdag is er een ochtend- en middagspreekuur. Voor de consulten dient u een afspraak te maken.

Huisbezoek

Mocht u niet in staat zijn met uw huisdier naar de kliniek te komen, dan kunt u een huisbezoek aanvragen, indien mogelijk voor 10.00 uur. Wij ontvangen u echter bij voorkeur in de kliniek, omdat daar alle medische faciliteiten voor onderzoek en/of behandeling aanwezig zijn.

Avond-nachtdienst

(18.00 tot 8.00 uur)

Ook buiten de openingsuren kunt u ons voor dringende spoedgevallen bereiken via ons telefoonnummer 0546-567535. U wordt dan doorgeschakeld naar de dienstdoende dierenarts.
Deelnemende praktijken: DG Weemelanden-Twenterand en DK Hellendoorn-Nijverdal te Nijverdal (R.J.M. Segers); op beide locaties bestaat de mogelijkheid om patientendossiers in te zien.

Operaties

Diverse operaties kunnen in onze kliniek worden uitgevoerd, waarbij het mogelijk is de narcose met beademingsapparatuur of met infuuspompen te onderhouden.
Volgens afspraken worden de operatiepatienten aan de Koningsweg om 8.30 uur nuchter (12 uur geen voedsel; wel water) opgenomen in de kliniek. Diezelfde middag kunt u uw huisdier weer ophalen uit de recoveryruimte. Een enkele keer duurt de opname langer. Onze kliniek is daartoe uitgerust.

Gebitssanering

De laatste jaren is de gebitsverzorging sterk in de belangstelling komen te staan. Gebitssaneringen worden door gediplomeerde assistentes onder sedatie uitgevoerd met ultrasone apparatuur.

Rontgen

Onze kliniek beschikt over rontgenapparatuur (met ontwikkelmachine) voor onderzoek van zieke dieren en voor het maken van officiele heupfoto’s (HD) en elleboogopnames (ED).

Echo

Voor het vaststellen van een dracht en onderzoek van organen beschikken wij over moderne apparatuur voorzien van doppler.

Laboratorium

Onze kliniek beschikt over een eigen laboratorium uitgerust met oa. bloedanalyse apparatuur voor het chemisch- en haematologisch bloedonderzoek. Verder worden onderzoeken gedaan van diverse monsters zoals bloed (FeLV/FIV bij katten), urine en ontlasting. Ook kunnen wij progesterononderzoek doen om het juiste dekmoment te bepalen