Gebitsverzorging is belangrijk voor de gezondheid van uw huisdier.

Bij honden is het noodzakelijk dat het gebit jaarlijks bij de enting of bij lichamelijke check-up wordt onderzocht. Er is onder onze huisdieren veel verborgen leed, men denkt vaak onterecht: ach hij eet nog goed, dus zal geen last hebben van de kiezen. Het tegendeel is waar.

Waar we op letten bij gebitscontrole is de aanwezigheid van tandsteen, ontstoken tandvlees en afwijkende elementen. Als wij dit constateren dan is het noodzakelijk om onder narcose het gebit te reinigen en alle kiezen en tanden te controleren. Soms is het nodig kiezen en/of tanden te extraheren. Een veelgehoorde opmerking na gebitsbehandeling is dat men vindt dat het dier zoveel blijer is.

Een gebitsreiniging wordt door een daartoe bevoegde assistente uitgevoerd. Het tandsteen wordt daarbij verwijderd en de tanden en kiezen worden gepolijst.

Een gebitsbehandeling is niet hetzelfde als gebitsreiniging. Het is een intensieve behandeling van het hele gebit en soms kan het zijn dat er zelfs chirurgisch ingegrepen moet worden. De behandeling wordt altijd door een dierenarts uitgevoerd.

De anaesthesie wordt met gasnarcose onderhouden zodat uw huisdier niets verneemt van de behandeling.

Wij hebben sinds kort tandheelkundige apparatuur tot onze beschikking waardoor gebitsbehandelingen beter kunnen worden uitgevoerd.

Het gebruik van antibiotica is meestal niet noodzakelijk, maar meestal krijgen de dieren wel pijnstillers na een behandeling. Zacht voer direct na de behandeling is wenselijk, maar de dieren gaan heel snel weer hun eigen voer eten!